CIG logo

Pressmeddelande

Stockholm, 19 februari 2024 – Compareitgreen, en svensk leverantör av klimatberäkningslösningar, lanserar idag sitt nya automatiserade klimatberäkningsverktyg för existerande och nya kunder.

Denna uppdatering av tjänsten återspeglar vår övertygelse att ”klimatsmart är affärssmart”, och är framtagen för att göra det enklare för företag att mäta, förstå och förbättra sitt klimatavtryck.

 

Vår automatiserade uppdatering av tjänsten gör det möjligt för företag att snabbt mata in sin data för att förenkla beräkningsprocessen av sitt klimatavtryck. Uppdateringen bidrar till att göra verktyget mer tillgängligt, prisvärt och enkelt att använda för alla företag som är engagerade i att minska sin miljöpåverkan.

 

Det som särskiljer Compareitgreen är vår omfattande databas med tiotusentals emissionsfaktorer, som ger en noggrann och detaljerad uppskattning av koldioxidutsläpp. Denna tillgång är kärnan i vårt erbjudande och möjliggör för 

företag att ta välgrundade beslut för att minska sitt klimatavtryck effektivt.

 

”Vi förstår att vägen mot hållbarhet kan verka överväldigande för många företag.” ” Vår ambition med denna uppdatering är att göra det betydligt enklare för företag att ta de första stegen mot en mer hållbar affärsverksamhet”, säger Karin Magnergård Elgquist, VD på Compareitgreen. 

 

”Att erbjuda ett verktyg som är både lättanvänt och ekonomiskt tillgängligt är avgörande för att fler företag ska kunna agera klimatsmart och på så sätt även stärka sin affärsmodell.”

 

Vår uppdaterade tjänst är särskilt relevant i ljuset av EU:s nya CSRD-krav på redovisning, och erbjuder en praktisk lösning för företag som behöver navigera i dessa regler samtidigt som de bidrar till en mer hållbar värld. 

Vi är entusiastiska över att kunna stödja företag i deras hållbarhetsresor och visa att klimatansvar och affärsframgång går hand i hand.

 

För ytterligare information om hur vårt uppdaterade klimatberäkningsverktyg kan underlätta för ditt företag att bli mer klimatsmart, besök oss på www.compareitgreen.se.

 

Om Compareitgreen
Med mottot ”klimatsmart är affärssmart” är Compareitgreen här för att hjälpa företag att navigera i hållbarhetsutmaningar med tillgängliga, prisvärda och användarvänliga digitala verktyg. Vårt mål är att göra hållbarhet till en integrerad del av varje företags strategi och verksamhet, genom att erbjuda pålitliga lösningar som förenklar processen att mäta och minska klimatavtrycket.

 

Kontaktinformation:

Karin Magnergård Elgquist

VD och grundare

‭+46 70-383 28 00‬

karin.magnergard.elgquist@compareitgreen.se

Presskontakt:

Kim Alltorp

CMO / Pressansvarig

+46 70-585 258

kim.alltorp@compareitgreen.se